torstai 31. joulukuuta 2015

Munzee koodien tulostaminen

Tarrakoodit

Koodit voi tulostaa suoraan tarra-arkkeihin ja leikata ne sitten siitä erilleen. Tarramateriaaliksi kannattaa valita sään ja auringonvalon kestävää materiaalia. Esimerkiksi Herma Special 4375 A4,
joka on läpinäkyvä A4 arkki. Valkoinen mattapintainen tarra on kyllä parempi vaihtoehto. Tarroja saa ostettua monista eri liikkeistä suomesta ja ulkomailta. Tulostamiseen kannattaa ehdottomasti käyttää lasertulostinta, sillä mustesuihkulla tulostetut koodit saattavat haalistua ulkona. Yhdelle A4 kokoiselle arkille mahtuu koosta riippuen noin 70 koodia, eli yhden koodin hinnaksi tulee noin 2-3 senttiä plus tulostinmusteen hinta.

Tässä Brianin blogissa on hyvät englanninkieliset ohjeet omien tarroille tulostettujen munzeiden tekemiseen.

Laminoidut koodit

Koodit voi tulostaa tavalliselle paperille ja sen jälkeen ne voi laminoida laminointikoneella. Tällä tavalla ne kestävät hyvin säätä, mutta kiinnittämiseen tarvitaan esimerkiksi nitoja tai kaksipuoleinen teippi. Tässä Brianin blogissa on hyvät englanninkieliset ohjeet omien laminoitujen munzeiden tekemiseen.

Valmiit koodit kaupasta

Munzee kaupasta voi ostaa mini kokoisia tarroja, joihin on painettu koodit valmiiksi. Ne kestävät hyvin sään muutoksia ja auringon valoa. Ne myös pysyvät hyvin kiinni erilaisissa pinnoissa. 250 tarran paketti maksaa yli 50 taalaa, eli yhden tarran hinnaksi tulee noin 20 senttiä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti