maanantai 19. lokakuuta 2015

Mikä ihmeen munzee?

Olet ehkä joskus nähnyt seinässä tai valotolpassa pienen QR-koodin ja ihmetellyt miksi se on siinä. Nämä pienet ja hieman isommat nelikulmaiset koodit ovat pääosassa mobiilipelissä nimeltä Munzee. Kaikki QR-koodit eivät peliin liity, vaan niitä voi olla esimerkiksi nähtävyyksien tai näyttelyiden yhteydessä antamassa lisätietoa vierailijoille.


Munzee on helppo ja hauska peli, jota pelatessa tulee liikuttua paljon ulkona. Yksinkertainen tarkoitus on skannata toisten pelaajien julkaisemia QR-koodeja kännykän appsilla. Mitä enemmän kerää sitä enemmän saa pisteitä ja kunniamerkkejä. Peliä kutsutaan sen kehittäjien mukaan 2000-luvun aarteenetsinnäksi.

Helsingin Sanomissa oli kesällä 2015 juttu tästä urbaanista aarteenetsinnästä. Artikkelissa kehutaan pelin olevan hyvä tekosyy lähteä kävelemään tai pyörälenkille. Omien kokemusteni mukaan parin kilometrin kävelylenkki tulee tehtyä huomaamatta ja usein vielä harhautuu pois suunnitellulta reitiltä.

Tähän blogiin kerään tietoa ja ohjeita munzee peliin liittyen. Peliä on helppo pelata, mutta siihen liittyy monia pieniä kikkoja, joita on mukava tietää. Artikkelit ovat blogimuodossa ja jokaiseen on lisätty selkeät tunnisteet. Julkaistuista artikkeleista on luotu selkeä sivukartta, josta eri aiheisiin liittyvät artikkelit löytyvät helpommin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti