torstai 31. joulukuuta 2015

Munzee koodien julkaisuvinkit

Älä sijoita koodia aurinkoon

Varsinkin itse tulostetut koodit haalistuvat nopeasti auringon valon vaikutuksesta. Tämän vuoksi munzee koodi pitäisi yrittää sijoittaa varjoisaan paikkaan. Esimerkiksi valotolpassa sille puolelle joka on suurimman osan päivästä varjon puolella. Hyvä sijoituspaikka on myös katoksen alla, joka on suojassa auringolta.

Älä liimaa tarroja märkiin pintoihin

Suomessa sää on monesti kosteaa, sateista ja pimeää. Kun ulkona on kosteaa, myös tolppien, peltikaappien, yms. pinnat ovat kosteita tai märkiä, eivätkä tarrat ota kiinni kosteaan pintaan. Suosi kostealla ilmalla vain virtuaalisia merkkejä tai puupintoihin niiteillä, nauloilla tai ruuveilla kiinnitettäviä koodeja.

Älä liimaa tarroja pakkasella

Pakkasella ulkona olevat pinnat jäätyvät, eikä niihin saa kiinnitettyä tarroja. Vaikka pinnan sulattaisi, se jää silti kosteaksi. Tarran liima ei välttämättä tartu kunnolla kuivaankaan pintaa pakkasella. Suosittelen, että tarroja käytetään vain silloin, kun ilma on runsaasti plussan puolella.

Jätä koodin ympärille tilaa

Jätä tarpeeksi suuret marginaalit tulostetun koodin ympärille. Tämä sen vuoksi, ettei koodin kulmissa olevat kolme kohdistusneliötä vioitu. Tarra saattaa esimerkiksi repeytyä kulmasta ja leveä marginaali estää monessa tapauksessa koodin vaurioitumisen. Jos yksi kohdistusneliö on vaurioitunut, koodia ei pysty skannaamaan.

Sijoita koodi hieman piiloon

Jos koodin jättää liian näkyvälle paikalle, se saatetaan siivota siitä pois tai joku lapsi saattaa repiä sen huvikseen irti. Kannattaa myös miettiä kuinka todennäköistä on, että muut liimaavat päälle mainoksia tai maalaavat graffiteja.

Älä sijoita liian korkealle

Monet pelaajat ovat aikuisia ja he saattavat sijoittaa koodit omalle korkeudelleen. Pitäisi kuitenkin miettiä, että toiset pelaajat voivat olla paljon itseään lyhyempiä tai jopa pyörätuolista skannaavia. Pyörätuolilla kulkevia varten pelissä on kyllä omat karttamerkit, joita voi käyttää silloin, kun liimaa merkin paikkaan, josta se on kaikkien skannattavissa.

Varmista että koodi on skannattavissa

Liimaa koodi ensin paikalleen ja julkaise se vasta sitten. Jos koodin liimaa esimerkiksi tolpan taakse, joka on lähellä asuinrakennuksen seinää, se voi olla liian ahtaassa paikassa josta se on mahdotonta skannata. Älä julkaise koodia esimerkiksi suljetulla tai yksityisellä alueella, joihin muut pelaajat eivät voi mennä.

Julkaise sinne missä on paljon pelaajia

Koodeja kannattaa julkaista sellaisiin kaupunkeihin, joissa on paljon pelaajia. Tällä tavalla saat enemmän pisteitä muiden tekemistä skannauksista. Kannattaa miettiä esim. onko lähistöllä parkkipaikkoja tai ovatko muut pelaajat julkaisseet lähistöllä. Muuallekin on hyvä tehdä julkaisuja, mutta heikoimmassa tapauksessa ne keräävät vain muutamia skannauksia vuodessa.

Kuntopolut ovat talvella hiihtolatuja

Kannattaa huomata, että kuntopolut muuttuvat talvisin hiihtoladuiksi, eikä hiihtoladuilla saa kävellä. Tämä saattaa vähentää kuntopolun viereen sijoitettujen munzeiden skannauskertoja talvisin.

Lumiesteet

Lumisina talvina munzeet saattavat peittyä lumen alle. Tiet ja kävelytiet aurataan talvisin ja lumi kerääntyy tieden vieriin korkeiksi valleiksi ja tämä aiheuttaa ongelmia matalalle sijoitettujen koodien skannaamiseen. Aurat saattavat kerätä lunta myös suuriksi kasoiksi esimerkiksi parkkipaikoille, jolloin jopa koko tolppa saattaa peittä lumen alle. Jos talvi on todella luminen ja lunta sataa useita metrejä, niin silloin lähes kaikki koodit jäävät lumen alle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti